startsida |  om föreningen |  juridik |  utbildningar |  konferens |  parkeringsnytt |  kontakta oss 

 

Den 21 – 24 april 2015 är det dags för den

5:e Nordiska Parkeringskonferensen:

PARKING INNOVATIONS

 

BOKNINGEN ÄR ÖPPEN OCH ”EARLY BIRD”-PRIS GÄLLER

FÖR BOKAT OCH BETALT SENAST 2015-01-09!

 

I mitten av november har följande företag anmält sig för en utställningsplats:

 

         

                                               Home     

 

BOKNINGEN ÄR ÖPPEN OCH ”EARLY BIRD”-PRIS GÄLLER

FÖR BOKAT OCH BETALT SENAST 2015-01-09!

 

En förhandstitt på vårens program

Dagarna i Stockholm kommer att vara årets mötesplats för alla oss som har behov av att förkovra sig inom vårt specialområde: PARKERING.

 

Där kan du lyssna till intressanta föreläsningar från flera länder; Danmark, Norge, Finland, Nederländerna, Storbritannien, USA och naturligtvis flera från Sverige.  Då har du också möjligheten att delta i diskussioner, träffa ditt gamla nätverk och skapa nya!

 

Den 21 april är CALE sponsor av Svepark Cup i golf på Bro Bålsta, samma eftermiddag  hålls det årsmöte i Svepark. På kvällen träffas vi som vanligt för en lite enklare tillställning på Waterfront.

 

22 april börjar konferensen och här nedanför kan du läsa lite om programinnehållet.

 

I början av november var 32 utställningsplatser bokade och vi tror att vi kommer att fylla de övriga 13 platserna också. Vi har mötts av ett mycket stort intresse från våra samarbetspartners och andra utställare för nästa års Nordiska Parkeringskonferens.


Lite kort om delar av vårens program:

USA

Purporting progress on the Parking problem. Casey Jones

Utmaningar på parkeringsproblemen

Bristen på parkeringsplatser, för mycket parkering eller felplacerad parkering framställs ofta som ett samhällsproblem. För en bransch som inte precis har ansetts vara speciellt kund- eller samhällsvänlig, är delar av kritiken välförtjänt. Men en revolution är på gång och den rätta inställningen till parkering är nu en nyckel till att få samhällen att fungera. Tekniska lösningar från andra branscher har kommit in i parkeringsvärlden och kunder, fastighetsägare, företag och samhället gynnas.

Deltagarna kommer att:

·         lära sig mer om förändringen som pågår inom parkeringssektorn och hur det påverkar samhället och den ekonomiska utvecklingen

·         höra om ny teknik som förbättrar kundservice och effektivitet

·         höra om framtiden för parkering och hur detta kommer att bidra till att förvandla både stora och små städer

Casey Jones är Vice President för SP + Corporation där han arbetar med att lösa utmaningar inom parkering och transporter på universitet och inom kommuner.

Läs mer om Casey Jones och SP+ i Parkeringsnytt 3/2014

 

Nederländerna

Amsterdam; Amsterdams mobilitetsfond: så skapas hållbart resande i staden. Pelle Envall och Marjolein de Lange

 

 

Danmark

Köpenhamn; It's the end of paper tickets and licenses, for now it will be all electronic. Jes Øksnebjerg, Center for Parkering

I framtiden blir det lättare att betala för parkering i Köpenhamn. Det blir slut på pappersbiljetter och licenser, för nu blir de elektroniska. För bilister blir det mycket

lättare och smidigare än idag att betala för parkering. Med din mobiltelefon, dator eller en ombyggd P-automat knappar du bara in fordonets registreringsnummer och köper önskad p-tid. Dessutom har Center för Parkering höga förväntningar på ökad användning av mobila appar som innehåller vägvisning, P-hänvisning och P-betalning

Under presentationen, kommer Jes Øksnebjerg att förklara hur den nya strukturen kommer att fungera samt vilka överväganden Center för Parkering har gjort i förhållande till kommunens politiska beslut, användare och andra intressenter.

 

Jes Øksnebjerg är direktör på Center for  parkering och är född 1971. Jes har genom större delen av sitt yrkesverksamma liv varit anställd inom räddningstjänsten och arbetade som operativ chef vid Frederiksberg Brandkår i Frederiksbergs kommun före tillträdet som direktör på Center för Parkering under våren 2014. Omedelbart efter utnämningen påbörjades ett arbete som kommer att reformera hela betalningsparkeringen i Köpenhamn.

 

Sverige

Stockholm; Ny infrastruktur med laddstolpar. Eva Sunnerstedt, Stockholms stad

 

Infrastruktur för laddning av elfordon i Stockholms stad 

Stockholms stad antog en elbilsstrategi år 2010. Den fokuserar på både fordon och laddning. 2014 beslöt staden att aktivt medverka till 100 nya publika normalladdningsplatser och 10 nya publika snabbladdningsstationer i staden. Presentationen kommer att berätta om hur det 110 nya laddmöjligheterna kom på plats, erfarenheter från arbetet och användningen av laddstoplar och snabbladdare så här långt. Planer för framtiden och rekommendationer kommer också att delges.

 

Eva Sunnerstedt, Stockholms stad, projektledare Miljöbilar i Stockholm. Eva har stor kunskap inom miljöbilsområdet och är för närvarande ansvarig för bland annat Stockholms stads elbilsstrategi och implementeringen av publika laddmöjligheter. Eva har varit engagerad i många offentliga upphandlingar av miljöfordon och drivmedel och ansvarar för den svenska nationella elbilsupphandlingen som nyligen avslutats.

 EPA
European Parking Association

Nick Lester, President sedan 2009 och styrelsemedlem i BPA, British Parking Association sedan 20 år.

 

 

 

Anmäler du dig och betalar senast 2015-01-09 får du ett lägre pris och garanti på hotellrum!

 

Vill du anmäla dig går du in under Anmälan parkeringskonferensen långt upp till vänster!

 

 

Sedan starten 1999, har Norge (Lillehammer), Island (Reykjavik), Finland (Helsingfors) och Danmark (Köpenhamn) arrangerat en Nordisk Parkeringskonferens.

 

När det nu är Sveparks tur att vara värd för den 5:e Nordiska Parkeringskonferensen blir det i Stockholm våren 2015. Temat är Parking Innovations och vi kommer att redovisa goda exempel från “hela världen”. Konferensen kommer att hållas på svenska och engelska med simultantolkning så att programmet blir tillgängligt för alla.

 

Som värd för den 5:e Nordiska Parkeringskonferensen, inbjuder Svepark nu städer, parkeringsbolag och leverantörer att presentera Parking Innovations på konferensen.

 

Har ni under 2013 – 2014 driftsatt nya smarta lösningar som fallit väl ut? Eller något nytt för 2015? Välkomna till Stockholm och presentera dessa för “hela parkeringsvärlden”!

 

Leverantörer som introducerat nya produkter eller tjänster är också välkomna att visa dessa på the 5th Nordic Parking Exhibition för ”the whole Parking World”!

  

Vi förväntar oss 500 – 600 deltagare, huvudsakligen från Sverige och de andra nordiska länderna men även internationellt har det redan visats stort intresse för konferensen och utställningen. Utställningsytorna rymmer 44 utställningsplatser där de senaste parkeringsnyheterna kommer att demonstreras.  

 

Konferensen arrangeras på Stockholm Waterfront Congress Centre, som ligger mitt i hjärtat av centrala Stockholm med gångavstånd till all kommunikation och sevärdheter vår huvudstad kan erbjuda.

 

Kontakta Svepark via e-post: kansli@svepark.se eller ring Sten Åke Håkansson på 040 605 69 10 för ytterligare information. Det gäller även om ni vill presentera en nyhet eller vara utställare.

 

  

VÄLKOMNA TILL DEN FEMTE NORDISKA PARKERINGSKONFERENSEN:

“PARKING INNOVATIONS”

PÅ STOCKHOLM WATERFRONT CONGRESS CENTRE, 21 – 24 APRIL 2015